Ingrediƫnten
Instructies
- Meng een kwart van de ui met de helft van de tomaat, de helft van de knoflook, het zout en het limoensap tot een grove salsa.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de rest van de ui toe en laat 8 minuten fruiten. Voeg de rest van de knoflook en de tomaten toe en bak nog 5 minuten, tot de tomaten uit elkaar vallen.
- Voeg dan het rundergehakt, eventueel de kimchi, en het gerookte paprikapoeder, het komijnpoeder, de zwarte peper en het pikante chilipoeder toe.
- Bak het gehakt in circa 5 minuten rul. Voeg de tomatenketchup, de sojasaus en de worcestersaus of tonkatsusaus toe en laat nog 3 tot 4 minuten garen.
- Vet voor het serveren met behulp van keukenpapier een goed ingebrande pan in met wat olie. Voeg de rijst toe aan de pan en zet op een middelhoog vuur op een draagbare elektrische kookplaat op tafel. Schep het tacogehakt erop, gevolgd door de cheddar, de salsa, de lente-ui, de sla en de eidooier. Als het naar popcorn begint te ruiken, zet dan het vuur uit: dat betekent dat de rijst lekker geroosterd is.
- Roer alles goed door elkaar en eet rechtstreeks uit de pan. Schraap aan het einde van de maaltijd de knapperige stukjes rijst er met een houten lepel uit.