Terug naar Koken lijst Terug naar Koken

Ajam setan (duivelse kip)

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd 1 rode ui en 1 rode peper in halve ringen.
  2. Hak ondertussen 2 teentjes knoflook fijn. Snijd eventueel de grote stukken van 250 g kipdijfiletblokjes door de helft.
  3. Pers het sap van 1⁄2 limoen en meng dit samen met de kip, knoflook, 1⁄2 el sambal, 1⁄2 el mosterd, 2 el ketjap en de overgebleven rode ui en rode peper.
  4. Voeg de rijst toe aan een pan en zet de rijst net onder water. Voeg 200 ml kokosmelk en 2 tl kurkuma toe en breng aan de kook.
  5. Maak ondertussen de Smashed komkommer salade
  6. Zet vervolgens het vuur laag en kook de rijst in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst droog kookt.
  7. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de gemarineerde kip 5 minuten aan.
  8. Zet het vuur laag en laat de kip vervolgens nog 10 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
  9. Schep de rijst op de borden en serveer met de Ajam Setan.