Ingrediënten
Instructies
- Snijd 1 rode ui en 1 rode peper in halve ringen.
- Hak ondertussen 2 teentjes knoflook fijn. Snijd eventueel de grote stukken van 250 g kipdijfiletblokjes door de helft.
- Pers het sap van 1⁄2 limoen en meng dit samen met de kip, knoflook, 1⁄2 el sambal, 1⁄2 el mosterd, 2 el ketjap en de overgebleven rode ui en rode peper.
- Voeg de rijst toe aan een pan en zet de rijst net onder water. Voeg 200 ml kokosmelk en 2 tl kurkuma toe en breng aan de kook.
- Maak ondertussen de Smashed komkommer salade
- Zet vervolgens het vuur laag en kook de rijst in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst droog kookt.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de gemarineerde kip 5 minuten aan.
- Zet het vuur laag en laat de kip vervolgens nog 10 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
- Schep de rijst op de borden en serveer met de Ajam Setan.