Terug naar Bakken lijst Terug naar Bakken

Bananenbrood

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bekleed eventueel met bakpapier.
  2. Mix in een grote kom de bloem en het zout. Zet apart.
  3. Prak in een andere grote kom de bananen fijn met een vork. Voeg de eieren toe en meng tot het een geheel is.
  4. Voeg de olie en de vanillesuiker (of extract) toe en meng goed.
  5. Voeg de beide suikers toe en meng tot het een glad geheel is.
  6. Voeg de droge ingrediënten (bloemmengsel) toe aan de natte ingrediënten en meng kort tot het net gecombineerd is (niet te lang mixen!).
  7. Spatel 175g van de chocoladestukjes door het beslag.
  8. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm. Strooi de resterende 25g chocoladestukjes bovenop.
  9. Bak in de voorverwarmde oven voor 50-60 minuten. Controleer of het gaar is door er een satéprikker in te steken; deze moet er schoon uitkomen.
  10. Laat het bananenbrood een paar minuten afkoelen in de vorm voordat je het op een rek stort om volledig af te koelen.