Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bekleed eventueel met bakpapier.
- Mix in een grote kom de bloem en het zout. Zet apart.
- Prak in een andere grote kom de bananen fijn met een vork. Voeg de eieren toe en meng tot het een geheel is.
- Voeg de olie en de vanillesuiker (of extract) toe en meng goed.
- Voeg de beide suikers toe en meng tot het een glad geheel is.
- Voeg de droge ingrediënten (bloemmengsel) toe aan de natte ingrediënten en meng kort tot het net gecombineerd is (niet te lang mixen!).
- Spatel 175g van de chocoladestukjes door het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm. Strooi de resterende 25g chocoladestukjes bovenop.
- Bak in de voorverwarmde oven voor 50-60 minuten. Controleer of het gaar is door er een satéprikker in te steken; deze moet er schoon uitkomen.
- Laat het bananenbrood een paar minuten afkoelen in de vorm voordat je het op een rek stort om volledig af te koelen.